WTF Collection
Dobrodošli na TkoPitaNeSkita.com

Tko pita ne skita!?
Facebook PageNesuglasice prilikom traženja Web dizajnera, Web developera ili Web programera?

0 glasova
Često naletim na oglase za posao di poslodavci traže Web dizajnera, a pri tom im pripisuju ili očekuju znanje developinga pa čak i programiranja ili traže Web programera, a u opisu posla očekuju i znanje dizajna. Zato sam odlučila konačno postaviti pitanje di ću pokušati objasniti razliku.
pitano prije 7 godina u Internet od tanja (830 glasova)
Uređeno prije 6 godina ago od tanja

1 Odgovor

0 glasova

Web dizajner 

Grafički dizajner (vizualno osmišljava izgled web stranice, ilustrira po potrebi, osmišljava logotipe, vizualne identitete i razne propagandne materijale vezane za web ili tisak) i eventualno css styler, ne developer niti web programer, niti programer web aplikacija

 

Junior Web developer

Junior programer koji razumije i zna se dobro služiti postojećim alatom/open source platformom/template-om, za što ne treba nužno znati programirati i implementirati kod u zadanu strukturu, eventualno može nadograđivati već postojeće module i skripte (jQuery, javascript), a može raditi, ali ne nužno, i implementaciju dizajna/css i grafički dizajn ukoliko ima osobni interes u tome. Junior developeri više znaju čačkati po gotovim stvarima nego proizvesti vlastiti proizvod, pa tako često znaju koristiti generirane dizajnerske predloške koje prilagode po potrebi zato oprez ukoliko tražite sve u jednom čovjeku

 

Senior Developer ili Web programer 

Odlično barata ponuđenim alatom i može ga dodatno oplemeniti vlastitim kodom, a vrlo vjerojatno zna i sam napraviti vlastiti software. Također se razumije u programiranje web aplikacija i ako se već nije pozabavio s time, relativno brzo će to savladati kao i bilo koji drugi programerski jezik ili alat. Obično se ne bave dizajnom jer nemaju interes u tome, čak dapače, izbjegavaju ga u širokom luku, a uistinu tražiti to od njih je krajnje neozbiljno.

S obzirom na objašnjenja pojedinih radnih titula, možete sami odrediti koji Vam čovjek treba u Vašoj firmi. Ako se želite ozbiljno baviti web-om, sajvetujem da u kući imate, naravno, ukoliko si to možete priuštiti, i web dizajnera i web programera, jer ćete time obuhvatiti sva polja vezana za web i nuditi potpunu profesionalnu uslugu i više od toga.

odgovoreno prije 6 godina od tanja (830 glasova)

Slična pitanja

0 glasova
1 odgovor
0 glasova
0 odgovora
pitano prije 1 godinu u Sport od nevadacrim (690 glasova)
0 glasova
0 odgovora
pitano prije 1 godinu u Sport od nevadacrim (690 glasova)
0 glasova
0 odgovora
0 glasova
0 odgovora