WTF Collection
Dobrodošli na TkoPitaNeSkita.com

Tko pita ne skita!?
Facebook PageKoji je kvalitetniji format flac ili mp3 ?

+3 glasova
Koja je razlika između flaca i mp3-ice?
pitano prije 9 godina u Audio od danchy 25 (350 glasova)

3 Odgovora

0 glasova

Pozdrav, 

Malo sam proguglao i proucio koja je razlika pa ću pokušati odgovoriti na pitanje. 

Jedna od bitnih razlika između mp3 i flac formata je da

mp3 gubi kvalitetu prilikom kodiranaj odnosno dekodiranja u odnosu na orginalni recimo wave format to se još zove na engleskom lossy data compression (kompresija sa gubicima), a 

flac što je skračeno od Free Lossless Audio Codec ( audio kodiranje bez gubitaka ) pa s time sami naziv govori za sebe da prilikom kodiranja ili dekodiranja nema gubitaka u kvaliteti zvuka 

Dvije mane koje razlikuju flac od mp3 formata su te da flac može kompresirati (smanjiti) orginalni audio samo za 50-60% što znači ako imamo wave na obicnom CD-u recimo 50MB flac tog filea ce biti 25MB , druga mana je to da svi proizvođaći reprodukcijskih uređaja ne podržavaju u flac ali za razliku od konkurentskog  Lossless Audio Codec-a kao što je wave, flac je zastupljeniji. 

Mp3 format je u potpunosti zavladao internetom te gotovo svim audio uređajima. On je zapravo nastao na temelju MPEG-1 ili MPEG-2 codeca koji se koriste priliko stremanja i novijih digitalnih televizijskih programa. 

P.S: Sviđa mi se tvoje pitanje, da je barem više takvih, Molim te pošto si registriran pomocu facea , a to vrijedi i za sve ostale koji su registrirani pomocu facea, nakon što se ulogirate uđite u korisničkom meniju u MOJ RAČUN te si upišite nadimak i email adresu te potvrdite svoj e mail, kako bi mogli dobivat obavjesti na dogovoreno pitanje ili u slučaju da ste pobjednik nagradne igre kako bismo vas mogli kontaktirati. 

odgovoreno prije 9 godina od munge83 (1,045 glasova)
ok,tnx..pokušala sam u par navrata potvrditi svoju email adresu
 al mi stalno javlja- Could not send email confirmation
neznam dal je do mene ili sistem šteka?
moraš na našoj stranici u gornjem desnom kutu gdje ti piše Bok Registrirani korisnik 2 , stisnut na MOJ RAČUN zatim tamo unest email promijeniti ime spremit promjene i zatim potvrditi email. To se događa zato što face ne dozvoljava privatne informacije da se djele sa ostalim stranicama pa iz tog razloga moraš sam upisati.
nadam se da je sad ok.
je sve je sada ok
0 glasova
kvalitetniji je mp3
odgovoreno prije 9 godina od Željka Sakač (1,605 glasova)
0 glasova
Flac je kvalitetniji.
odgovoreno prije 9 godina od Velvet (280 glasova)

Slična pitanja

0 glasova
0 odgovora
+2 glasova
2 odgovora
pitano prije 9 godina u Tehnologija od danchy 25 (350 glasova)
–3 glasova
3 odgovora
+1 glas
6 odgovora
pitano prije 9 godina u Ostalo od martian (145 glasova)
0 glasova
1 odgovor